Växlat in lite, dags för semester?

.. och lite till.

.. don't live faster than your angels can fly,

Det är nära nu,

Liten del av hotellet, kinda godkänt!

Ikväll blir det Vapiano med vännerna, puss!

.. don't live faster than your angels can fly,

Känns det som helg i luften?

Sista dagen innan helg! Bannemig underbart som jag så typiskt skulle säga! Jag har också minsann börjat lite på tentan, och jag försöker inbilla mig själv att jag kommer skriva lite på den senare idag, "Bra, keep telling yourself that". Men den ska in på tisdag, så det är ändå bra för att vara mig (brukar annars sitta typ dagen innan), så ändå fina marginaler. Sen blir det massa hittepå med bästisarna, trevligt, helgen är välkommen för min del (INTE GLÖMMA TENTAN&FÄLTARB.)! Men nu ska jag faktiskt betala lite räkningar, för idag blev ju typ hela Sverige rika igen, fixa lite god frukost och plugg innan det drar av till skolan. Ha en grym fredag gott folk!

.. me off to school and save the day,

.. don't live faster than your angels can fly,

Många bollar i luften minsann,

Nu är det bara 9 dagar kvar innan vi drar till värmen i Turkiet och jag har en massa saker som måste hinnas genomföra innan dess. Lyssnar lite på David Guetta för en omväxling och försöker planera mina dagar innan resan, det är så mycket som ska hinnas göra. Men examinationen är viktigaste, efter den är det bara Turkiet som gäller. Tänkte vara lite duktig och börja redan idag faktiskt, för imorgon finns verkligen ingen tid - fullspäckad HELdag imoegon, hinner knappt äta insåg jag, får äta middagen på vägen imorgon, yeah! Men nä, nu ska jag gå och leka hemmafru och sen börja med tentan - HEJA MIG!

.. don't live faster than your angels can fly,

BANNEMIG UTROPSTECKEN


Första gången jag lyckats göra en fiskbensfläta, äntligen! Jag är typ kär i mig själv nu!
.. don't live faster than your angels can fly,

Sova som en engelsman,

Ljuvlig inspiration.

.. don't live faster than your angels can fly,

Det är minsann perfa,

Att ha arbetslag är en riktigt sjuk bra idé. Ett lag som man kan bolla idéer med och komma till nya insikter och tankar. Vi valde att inte använda oss av artikeln som beskrev en alldeles för grov misär. Om man ska bli psykolog så skulle det kunna vara intressant, men vi ska ju inte "ta vatten över huvudet" som Emelie beskriver så bra, vi är ju bannemig förskollärare! Det är lite skönt att inse att vi ska inte kunna rädda alla och vara överallt, det finns ju fler yrken som ska vara med och tackla dessa hemska händelser och vi förskollärare kan uppmärksamma det och slå larm för att någon med sin kunskap och professionalitet kan ta över. Lite skön insikt, jag måste inte rädda hela världen, det finns andra med!

Till något annat, nu har nedräkningen börjat på hög nivå. Idag är det exakt två veckor tills vi åker till Side, Turkiet. Asså jag har nog inte riktigt insett att vi verkligen åker om 14 dagar, lie nervös! Vårt första riktiga äventyr tillsammans och jag kommer bli brun på riktigt (hann ju typ aldrig bli det i sommar när man jobba). Fy vad livet leker just nu, som att gå på moln nästan! Men innan Turkiet så ska jag hinna läsa en bok, eller snarare till imorgon, och skriva en examination, men det är luuuuunch! Så, bajbaj för nu ska jag läsa och sen gå och fusksola i solariumet, värma upp lite innan den riktiga solen i Side. HEEEEEJRÅ!

.. don't live faster than your angels can fly,

Denna människan älskar jag obeskrivligt, finaste mannen!

är så grymt glad att du hittade mig,

.. don't live faster than your angels can fly,

Logiken?

Usch, nu kommer första riktiga uppgiften som är hemsk i skolan. Vi ska välja en artikel som vi ska analysera och diskutera utifrån olika perspektiv och artikeln ska handla om "Barn och trauma", den artikeln vi förmodligen väljer har titeln "Tvingades gräva sin egen grav", vilket säger allt. Man blir så arg och frustrerad när man läser om vuxna människor som ska ha ett så kallat "ansvar" och som missbrukar det så otroligt fel. Okey, att man kanske inte är världens bästa mamma eller pappa ibland men vad är det som får en vuxen människa att gå det steget, misshandla, tortera sitt eget barn? När slinter det fel i hjärnan liksom? Okey, föräldern är inte frisk kanske, men ändå! Vad hände med att kunna ta ett steg tillbaka och se objektivt på situationen och känna efter och känna rätt och fel? Känner de inte liksom "usch detta är ganska fel, får lite ont i magen, men jag måste hävda mig och visa vem som är vuxen och min makt"? Dessa föräldrar som måste hävda sig för att bevisa sin makt är egentligen sjukt osäkra och rädda, ursäkta men det är ju världigt patetiskt, pick someone in your own size.

Jag tror att alla människor har ett samvete med rätt och fel, klart den känslan kan man ju hämma men om man verkligen backar och ser objektivt på situationen.. Sen behöver det inte vara så drastiskt som fysisk tortering, men att frysa ut sitt barn och agera som en diktator hemma där barnets känslor aldrig uppmärksammas, är det inte en slags av tortering, mentalt? dessa barns föräldrar går till jobbet på morgonen som om inget har hänt. Usch. Förlåt, men fy vad jag blir ännu mer peppad över att blir klar med min utbildning och komma ut i arbetslivet som förskollärare, man kanske gör någon skillnad för något barn och det är värt allt!

.. don't live faster than your angels can fly,

You're welcome,

Råkade trilla in på några bilder från i våras, eller påsken i Örebro's skogar (bilder som jag använder i min bloggdesign förövrigt), och jag fick en känsla av att hösten är verkligen välkommen. Mörkt innan 20.00 och man kan ha tjocktröja och man får tända en massa ljus utan att känna sig konstig för att det inte är tillräckligt mörkt, för nu är det ju det! Jag längtar bara tills man kan plocka fram alla snygga stövlar (måste nog köpa ett par nya svarta i år!), med matchande väskor och stora halsdukar! SNÄLLA BLI LITE, men bara pyttelite, KALLARE! Men jag säger egentligen emot mig själv för jag tycker verkligen inte om kylan, jag fryser typ helatiden, men ack vad det är mysigt med hösten och vinterns kläder och alla färger man ser runt omkring sig. Nu ska jag sufra efter snygga stövlar, ha en fin kväll. PUSSPÅREJ!

(.. men först innan hösten får komma så ska vi njuta av värmen nere i Turkiet, 15 dagar <3)


.. don't live faster than your angels can fly,

HURRY!

Nu ska jag snart springa till Centrum och kolla om det finns något shoppvärt!

Sen blir det HELG! Med en massa skoj, hey, se till och ha en rolig helg, ok?!

PUSSILIPUSS

.. don't live faster than your angels can fly,

French nails,

Idag fixade jag lite näring för mina naglar, Myrrh olja som man ska sätta på varje dag om man vill. Det kommer hålla mina naglar starka! Denna hösten ska vara fransk manikyr, love it! And it's aaaall natural!

.. don't live faster than your angels can fly,

Lite nya saker jag glömt visa,

Nytt överkast som jag älskar, ska alltid ha vitt!

Lexington i köket,

Min donut in action, loveit, blir en perfect bulle på huvudet,

.. och till sist, min beroendeframkallande nyckelring som luktar tjära <3

.. don't live faster than your angels can fly,

Mums, en donut!

Idag har jag äntligen införskaffat en Donut, ÄNTLIGEN! Varit på jakt efter en ett bra tag nu och det fanns bara en kvar som väntade på mig. Köpte även världens bästa nyckelring - knot med tjära <3 kommer lukta på mina nycklar hela dagarna. Lovar jag tar bild på min donut! they are lovely, kiss.

.. don't live faster than your angels can fly,

Nya tag,

Idag var det åter igen måndag, ny vecka och nya tag. Det känns gött, ett steg närmare min examen om 1,5 år. Jag har typ inget och skriva just nu men tänkte visa vad pysslig jag varit, jag pimpade om vår lilla lampa så den passar mer in i vår miljö här hemma. Nu ska jag äta lite och hoppa in i duschen och sen snabbt innan jag drar till skolan, skicka iväg ett mail till min bästa lillebror. Ha en bra dag, bajblajbaj

.. don't live faster than your angels can fly,